Поки що лише у Володимирецькому районі. На гасіння цієї пожежі працівники МНС задіяли 2 пожежні автоцистерни, одну мотопомпу, трактор, 12 чоловік особового складу і 6-ох місцевих жителів.

Тим часом ліси та сільгоспугіддя Рівне нщини посилено патрулюють спеціальні рейдові групи. До їх складу входять працівники МНС, міліції та лісгоспів. Шукають безпечних відпочивальників, які палять багаття, створюючи таким чином передумови виникнення пожеж.

Таке розпорядження видав голова Рівне нської облдержадміністрації. З громадянами проводять профілактичні бесіди і просять загасити багаття, якщо ж це не діє – складають адмінпротоколи. Втім, зазвичай, розповідають рятувальники, до цього діло не доходить. Люди йдуть назустріч і відразу гасять вогонь. Паралельно ліси та поля обстежують з повітря. Це працівники міліції, які вже мають досвід польотів, шукають місця задимлення, що може свідчити про потенційну пожежу.

Працівники МНС, міліції та лісгоспів і надалі патрулюватимуть ліси та сільгоспугіддя. Поки не зменшиться рівень пожежної небезпеки. А це, за пронозами синоптиків, станеться не раніше кінця наступного тижня. Тож правоохоронці та рятувальники закликають мешканців Рівне нщини дотримуватись правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісі і утриматись від розпалювання багаття.