У мікрорайони Рівного, які потребують покращення транспортного сполучення, але надто віддалені, на думку влади, аби прокладати тролейбусні лінії, хочуть "пустити" дуобуси.

Як уже писав Rivne1.tv, цьогоріч у Рівному планують закупити ще 6 дуобусів, але цього разу удосконалених. Мовляв, саме це дозволить сполучити віддалені райони.

Зокрема, за словами начальника Рівне нського міського управління транспорту і зв'язку Віталія Миронюка, є кілька напрямків, на яких вирішити питання транспортного сполучення можна було б запустивши дуобуси.

- У нас є кілька варіантів, - каже Віталій Миронюк. - По-перше, просять продовжити рух з вулиці Біла до Млинівської. Поки що ми там вирішуємо іншим способом: хочемо замінити "Мерседеси", які їздять по 35 маршруту, на "Богдани" більшої місткості. Другий варіант: мешканці Білої Криниці просять продовжити 34 маршрут або пустити той же дуобус без ліній. Третій варіант – Басів кут. Вони вважають, що сьогодні в найскладніших умовах, і також не проти щоб туди поїхав дуобус. Також у нас є великий спальний район Євгена Коновальця – Волинська дивізія. Туди також треба те, що може їхати без дротів.

Окрім того мають і більш амбітні плани. Наприклад, сподіваються, що Рівне нський аеропорт оживе, тож потребуватиме активнішого транспортного сполучення.

- Треба там дати можливість в тому числі і дуобусам, бо лінії збудувати сьогодні нереально, - каже пан Миронюк. - Так само від мототреку до кладовища «Нове» лінії ніхто не збудує, бо це колосальні кошти. Тільки на цій ділянці, де зараз працює 11 маршрут, для того, щоб збудувати лінії і поставити дві тягові підстанції, треба 72 мільйони гривень. А потім ще ж треба купити тролейбуси для цих ліній. Бюджет не витримає таких навантажень.

Так само не хочуть "забути" і 11 маршрут, по якому сьогодні працює дуобус: Олени Теліги – Вербова – Макарова.