У Брюсселі налаштовані запустити безвізовий режим із Україною на початку літа.

Середина літа є цілком реальним терміном, на думку євродепутатів, про це повідомляє ТСН.ua.

Європарламент залишається серйозно налаштованим щодо запровадження безвізового режиму для громадян України. Про це свідчать результати голосування на засіданні комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

Абсолютна більшість членів комітету, 39 із 45, проголосували позитивно. "Тепер ми чекаємо на остаточне голосування на пленарній сесії. Я думаю, це буде в травні. А що до того, коли безвіз запрацює – це, як на мене, станеться наприкінці червня", - заявив євро депутат від Польщі Міхал Боні.

Настрій парламентарів настільки рішучий, що вони вже домовилися про включення питання про безвіз для України до порядку денного найближчого пленарного тижня, хоча строки для цього вже минули. Тож озвучені строки реалізації угоди мають під собою підстави.

Як уже повідомлялося, комітет Європарламенту з цивільних свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції щодо надання Україні безвізового режиму. Президент України Петро Порошенко привітав це рішення. А глава представництва нашої держави при ЄС Микола Точицький заявив, що процедурні питання не завадять оформленню безвізового режиму для українців, але можуть дещо вплинути на терміни його оформлення. "Ми вийшли на фінішну пряму. Ми не виключаємо, що влітку вже буде вступ в силу і, відповідно, використання цього безвізового режиму", - розповів дипломат.

pic

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv