Майже на 37 тисяч гривень ошукали мешканців області минулої доби. До поліції за допомогою розшукати аферистів звернулися троє громадян із Сарненського, Дубровицького та Березнівського районів.

До 41-річного жителя Сарненщини зателефонував нібито працівник банку та повідомив, що для розблокування його картки необхідно надати відповідні реквізити. Чоловік, нічого не запідозривши, продиктував їх зловмиснику, в результаті чого позбувся трьох тисяч 900 гривень.

Як рівнянам вберегтися від шахраїв?

28-річна жителька Дубровицького району через сайт безкоштовних оголошень домовилася про купівлю міні-трактора. Спочатку як завдаток поповнила вказані «продавцем» чотири мобільних рахунки по три тисячі кожен, а згодом розрахувалася у такий же спосіб остаточно. В загальному шахраї збагатилися на 26 тисяч 600 гривень.

А от 37-річна жителька Березнівщини перерахувала на картковий рахунок шахрая шість тисяч 150 гривень за оформлення візи та документів на працевлаштування у Чехії. Після отримання грошей, чоловік, який «займався» виїздом за кордон в інтернеті, на зв’язок так і не вийшов.

За усіма фактами поліцейські проводять досудові розслідування у відкритих кримінальних провадженнях за частиною 1 статей 185, 190 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv