Із потеплінням рівняни не лише легше одягаються, а й дістають своїх "залізних коней" - велосипеди. От тільки чи час вже на них сідати? І чим велосипед кращий за громадський транспорт чи авто - думки рівненських велолюбителів.

Тетяна Климчук:

- Думаю, вже час :-) Але я більше люблю їздити, коли довкола вже все зелене і розцвітає. Велосипед економний, ним ніколи не будеш стояти в заторах і ще й ніжки можна підкачати :-)

pic

Ігор Пастушенко:

- Активно люди почали кататися з суботи, а сьогодні так взагалі дуже багато виїхало народу. Катався сьогодні з малим, погода супер, вітерець невеликий, але теплий. Були в скейт-парку - там аншлаг, всі скучили за теплом. Також багато народу з маленькими дітьми в велокріслах, тобто вже можна сміливо їхати. Погода нас (велосипедистів) особливо балувати не буде в наступі 7 - 10 днів, по прогнозу буде приблизно + 7, але хто їздить постійно, того не лякає.

pic

Олександр Мельничук:

- Звісно, уже морозів і льоду немає, тому на велосипед сміливо сідати можна. І навіть треба. Вважаю, що велосипед - гарна альтернатива громадському транспорту, адже досить часто дозволяє добратися до місця роботи чи навчання навіть швидше, ніж на громадському транспорті та автомобілі. Крім того, велосипед економічно і екологічно вигідніший, та не потребує багато місця для паркування, на відміну від авто. А ще велосипед - це здорово, і навіть не відвідуючи спеціально спортзал він дозволяє тримати себе в гарній фізичній формі :-)

Зазвичай, в теплу пору на роботу їжджу саме на велосипеді, а ще планую їздити ним на дачу (13 км від міста). Цьогорічний велосезон я ще не відкрив, бо маю полагодити колесо, чим зараз і займаюсь.

pic

Ірина Лаговська:

- Вже час :-) Велосипед кращий, бо він дає можливість насолоджуватися рухом. Дорога приносить тобі радість, бо ти не "чавишся" у задушливих маршрутках серед людей із нещасним виразом обличчя, ти - летиш на своєму "байку" :-) Хотілося б лише, щоб наші дороги дійсно були більш пристосовані для велосипедистів і безпечними. І також тротуари - іноді там більше ям та нерівностей, ніж на автошляхах.

pic

Леся Салямон:

- Кататись велосипедом завжди доречно, навіть взимку і в будь-якому віці. Це цікаво, зручно, корисно і красиво. Це спорт і задоволення одночасно. І головне, велосипед дозволяє самому обрати напрямок та швидкість руху.

pic

Коли б ви не вирішили сісти на велосипед, пам'ятайте про безпеку та основні правила руху.