Понад три тисячі фотографій з усіх куточків світу надійшли до Рівного. Так розпочався щорічний конкурс фотомайстрів - "Фотовернісаж на Покрову". Міжнародне конкурсне журі вже попрацювало, і навіть визначило переможців, однак організатори запевнили - попереду ще багато важливої роботи.

Обрати з поміж трьох тисяч робіт - найкращі - було надзвичайно складно, запевняють члени журі. Однак працювали як завжди - злагодженно. Міжнародне журі у складі іменитих фотомитців світу - з Італії, Чехії, та Словакії. Щоправда їм довелося працювати вже зі знайомими роботами. Їх автори часто надсилають на усі фотоконкурси.

Найскладніші моменти вже залишились позаду розповідає організатор проекту Олександр Харват. Показує і роботи, які цьогоріч надійшли на конкурс, ці майже усі нові. Митці змагались у трьох номінаціях - портрет, природа і вільна тема. Журі вже обрало найкращі роботи, серед них є й українець. Однак гран-прі поїде до Австралії. Нині тривають останні приготування до Вернісажу - видання фотоальбому з найкращих світлин.

Географія учасників цьогоріч розширилася, побільшало фотомитців і з України. Усього ж на конкурс свої роботи надіслало 4 сотні митців. Чи приїдуть усі переможці на офіційну частину - наразі не відомо, Однак Олександр Харват запевнив - міжнародні нагороди обов'язково знайдуть своїх переможців.