Процедура відкликання депутата досить складна, кажуть активісти, і поки жодного разу за нею ніхто не пройшов.

Як вже писав Rivne1.tv, рух "Чесно" визначив найбільших прогульників Рівне нської міської ради. Трьох з них, згідно з законом "Про статус місцевого депутата", можна відкликати.

- У 2015 році прийняли зміни до закону, тож депутата стало відкликати надзвичайно складно. Таких прецедентів досі не було. Що стосується Рівного, то у першу чергу потрібно зібрати активну групу з 300 чоловік, яка має визначити, що хоче відкликати депутата. Далі потрібно звернутися у ТВК, а потім найскладніше - збір підписів, - каже координатор ГР «ЧЕСНО» у Рівне нській області Віталій Примак.

- Парадокс цього закону у тому, що все залежить від партійної диктатури. Бо депутат може нехтувати своїми обов'язками, але дружити з партійними шефами і так уникнути відкликання, - додає Віталій Примак.



pic

- З трьох потенційних кандидатів на відкликання у Рівне нській міській раді найреальнішим є Олександр Бабат, зважаючи на ситуацію навколо і перемовини з потенційними складачами мандату від наступного у списку. Я розумію, що можна провести всю процедуру, навіть громадські активісти візьмуться проводити інформаційну кампанію, щоб прецедент відкликання був у Рівному, але все упирається в те, що рішення партії може просто це все поховати. Я намагався говорити про це, але бажння доводити справу о кінця ніхто не має, - констатує Віталій Примак.