Кажуть, усе задля Міжнародного валютного фонду. Відтепер впродовж десяти років українським жінкам кожні 12 місяців додаватимуть ще по пів року. Аби дотягнути пенсійний вік спочатку до 60, а там і до 65 років. Чи згодні рівненські жінки з таким продовженням працездатного віку?

Пані Ірині тридцять вісім. Якщо пенсійну систему змінять, вона не пенсію піде на десять років пізніше - у шістдесят п’ять. Утім, на її думку, перш ніж піднімати пенсійний вік, варто підвищити спочатку рівень життя людей.

Пані Галина на пенсію вийде у листопаді цього року. І хоча пенсійна реформа її не стосується — жінка все одно такі зміни вважає несправедливими.

Офіційних розпоряджень щодо підвищення пенсійного віку для жінок ще немає. Усі зміни - не у документах, а у планах уряду. "Такі заходи необхідні країні" - говорять чиновники.

Не мало в Україні і працюючих пенсіонерів - вони отримують і зарплату, і пенсію. У свої п’ятдесят п’ять пані Галина має стаж тридцять два роки. Втім у те, що зможе прожити на одну пенсію, не вірить. Тому і лишати роботу не збирається.

Пані Галина переконує, що зростання цін абсолютно не пропорційні підвищенню пенсій. Щоб оплатити комунальні послуги та прогодувати хоча б себе, пенсії аж ніяк не вистачить. Тим часом статистика ж свідчить, що середня тривалість життя українців - трохи більше 67 років.