Учора, 16 лютого, у Дубровицькому та Володимирецькому районах правоохоронці задокументували факти незаконного видобутку бурштину, вилучили три мотопомпи, пожежні рукави, обладнання та екскаватор.

Поблизу села Грицьки правоохоронці виявили 41-річного сарненчанина за незаконним промислом. З місця події поліцейські вилучили дві мотопомпи, заводського і кустарного виробництва, пожежні рукави та обладнання. Крім того, у Володимирецькому районі поблизу села Озірці поліцейські вилучили ще одну мотопомпу та два пожежних рукава. За обома фактами розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Неподалік села Ясинець поліцейські виявили екскаватор, який міг використовуватися для незаконного видобутку бурштину. Втім, на момент прибуття поліцейських на місце події, техніка не працювала. Відомості за цим фактом внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, проводиться перевірка. Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.