(*День спонтанного прояву доброти - це міжнародне свято, яке прийнято святкувати усіма народами, в один день, а саме 17 лютого кожного року.*)

Не має значення, хто ви за національністю, в якій країні живете і які у вас релігійні погляди. В цей День доброти ви маєте право робити стільки добра, скільки захочете! Це тільки схвалюється і підтримується іншими людьми, адже суть цього свята в тому, щоб навчитися бути добрим, чуйним і безкорисливим до інших людей та їхніх проблем.

Залишатися добрим - це не слабкість, це велика сила, яка допомагає вижити, залишитися людиною і зберегти в собі найкращі і потрібні якості характеру.

Тільки вчинками і добрими справами можна довести, що ти добра, чуйна і хороша людина. Не просто так, це свято є міжнародним і святкується всіма країнами і народами в один день, так ми повинні навчитися любити один одного, не дивлячись на походження, колір шкіри, місце проживання і континент! Метою даного свята є зміцнення дружби між народами, а також відродження в серцях людей найкращих і позитивних якостей душі і характеру!

Святкують це свято, як європейські країни, так і інші, в їх числі США, Австралія, Японія, Сінгапур, Великобританія, Таїланд і Канада.

Історія свята

Рішення відзначати це свято, було прийнято 13 листопада 1998 року в місті Токіо, де представники-ініціатори «руху доброти» від різних країн, запропонували святкувати цей день саме 17 лютого! Поступово до святкування цього чудово дня приєднувалося все більше і більше країн.

Девізом Дня спонтанного добра можна вважати слова великого американського класика: «Доброта - це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим».

На жаль, не всі з наших людей здатні на безкорисливу допомогу іншому. Комусь заважає втома, хтось через справи не помічає того, що відбувається навколо, а інший просто байдуже проходить повз людини, яка потребує допомоги.

У День спонтанної доброти ініціатори цього світлого свята просять нас озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих слів і приємних вчинків.

Нехай ваші серця в цей день відкриються назустріч Світлу і Доброти, і протримаються в такому стані до наступного 17 лютого!

Тоді багатьом з нас стане набагато простіше жити, ви помітите в очах інших багато позитиву, доброзичливості та радості, адже це дуже важливо для нас самих. Кажуть, що людина щаслива, коли не тільки отримує, але і віддає. Це дійсно так, кожному з нас потрібно відчувати себе корисним і потрібним суспільству, друзям, родині, а не тільки собі! Так чому б не почати творити добро саме в День спонтанного прояву доброти?

Джерело