Відтепер лікарі-хірурги Рівненської обласної дитячої лікарні мають можливість оперувати своїх маленьких пацієнтів за допомогою унікального сучасного обладнання - лапараскопічної стійки.

Дороговартісне німецьке устаткування закупили наприкінці минулого року. На це витратили 2,5 мільйони гривень з обласного бюджету.

"В нашій лікарні почали проводити дітям малоінвазивні лапароскопічні операції. Для пацієнта вони мають меншу травматичність, адже робиться невеличкий хірургічний розріз, майже не відбувається крововтрата, швидко проходить відновлення. Це, в свою чергу, дозволяє економити витрати на лікування, а також несе значно менший стрес для дитини та рідних, - розповів головний лікар РОДЛ Віталій Бойко. – Пацієнти, яких вчора прооперували, сьогодні вже встають і ходять".

За словами Олексія Муляренка, купівля такого сучасного обладнання була надто необхідною для дитячої лікарні. "Як відомо, Рівне нщина у лідерах по числу народжуваності дітей в країні. Наші маленькі пацієнти потребують якісного надання медичних послуг. Тож, аби вони легше переносили оперативне втручання та швидше поверталися до звичного життя, я запропонував депутатам облради виділити 2,5 мільйони гривень на закупівлю такого обладнання. Адже лапараскопія є не лише унікальним методом оперування, але й є ефективним способом діагностики", - переконаний керівник області.

Крім того, завдяки співпраці з Вармінсько-Мазурським воєводством, яка стала можливою після відвідин голови ОДА Республіки Польща, нині в обласній дитячій лікарні перебувають хірурги Ольштинської лікарні Тадеуш Політевіч та Войчех Хоінський. Фахівці приїхали передати практику проведення операцій за допомогою лапараскопа. Це є зустрічний візит, адже минулого року лікарі обласної дитячої лікарні їздили до Польщі на стажування.

Інформує прес-служба Рівне нської ОДА.

pic



pic