Обурені люди намагалися перекрити рух транспорту на Соборній біля "Лагуни", аби привернути увагу до своєї біди.

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Олександр Лащук:

"Зараз люди атакують котельню Укртепло. В лікарнях, дит будинках, квартирах температура опустилась до 8 градусів. Вихідна температура з котельні 24 градуси. Місто на межі катастрофи. ВЖЕ 200 людей зібрались."



pic



pic

До котельні на вулиці Олени Пчілки пізно ввечері прийшло біля двох сотень мешканців шести багатоповерхівок, які відчули різке зниження температури. Ця ж котельня обслуговує також онкодиспансер, тубдиспансер, залізничну лікарню, два дитячих будинки, а також школу та дитячий садок.

За словами мешканки будинку на вулиці Олександра Олеся, 11 Наталії Бубнової, за весь опалювальний сезон не мали жодного дня з нормальною температурою, а у її квартири проживає 4-річна дитина та двоє лежачих хворих. Люди сплять одягнені, тому обігрівають квартиру газовими комфорками, що дуже шкідливо.

У котельні люди побачили, що не працює котел. Інший палили дровами.

Як пояснив начальник дільниці теплового господарства Тарас Смулка, відбулась поломка з одним із котлів - він "потік". Його ремонтували з 12 до 14 годинии, тому температура у помешканнях була фактично на нулі. Котел поступово мав би "розганятися", а температура в оселях рости. Але люди цього не відчули.

Люди почали конфліктувати з працівниками котельні, через низьку температуру "на виході" з котельні.



pic

На місці виник конфлікт, викликали поліцію, написали колективну скаргу. Хоч, кажуть, вже не першу. Люди довго не хотіли випускати поліцію, заблокували машину, поки чекали слідчо-оперативну групу.



pic



pic

Врешті люди розділилися - одні лишилися у котельні, аби давати свідчення, інші вирушили перекривати дорогу біля "Лагуни".

За словами людей, вони чекають перевірку з Києва, де і знаходиться керівництво теплопостачаючого підприємства.