Повідомлення про крадіжку лісу до поліції надійшло від працівників Здолбунівського лісництва ДП Рівненського лісгоспу шостого лютого о пів на другу ночі.

Слідчо-оперативна група одразу виїхала у село Порозове Рівне нського району, звідки і надійшов виклик. Разом із працівниками лісництва правоохоронці наздоганяли крадіїв, які вже втікали на автомобілі «УАЗ». Коли ж транспортний засіб зловмисників не зміг далі рухатись через перешкоду, всі четверо вискочили із салону і почали втікати.



pic

pic

Та одного з порушників все ж вдалося затримати. Ним виявився 30-річний мешканець Гощанського району, який зізнався правоохоронцям, що знає лише одного з учасників групи. Зі слів чоловіка, його залучили лише для завантаження деревини.

Повернувшись на місце злочину, поліцейські з’ясували, що крадії зрізали одне дерево породи дуб. Чоловіки вже й розмітили колоду на метрові відрізки, однак розпиляти не встигли.



pic



pic

"За фактом незаконної порубки лісу поліцейські розпочали досудове розслідування за статтею 246 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівне нського районного відділення поліції Володимир Рой. — За результатами проведених відповідних експертиз та встановленої суми спричиненого збитку, вирішуватиметься питання про повідомлення одному із зловмисників про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та встановлення інших учасників злочину".



pic

Працівники поліції автомобіль «УАЗ» доставили на територію Рівне нського районного відділення поліції. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучений автомобіль.

Крім того, у транспортному засобі поліцейські виявили також і бензопилу та комплектуючі до неї.

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.