Без будь-якого збитку для талії в день можна з'їдати близько 300 грамів хліба.

"Ця норма не завдає шкоди фігурі і постачає в організм вітаміни, яких в хлібі чимало. В шматочку хліба знайдуться вітаміни групи В, без яких неможливий міцний сон і гарний настрій, вітамін Е - визнаний борець з передчасним старінням, необхідне для крові залізо і корисний для нервової системи магній », - розповідають дієтологи.

При цьому, який саме хліб білий або чорний більш корисний, однозначно експерти назвати не можуть. Наприклад, в чорному трохи більше вітамінів і клітковини, зате білий рідше викликає здуття живота і печію. Найбільш багатими вітамінами вважаються цільнозернові хлібобулочні вироби.

Як правильно вибрати хліб?

Огляньте корочку. Вона повинна бути рум'яною, але не згорілою. Якщо батон засмажений занадто сильно, швидше за все, виробник переборщив з цукром, а надто бліда скоринка говорить про те, що в тісто переклали солі. І в тому, і в іншому випадках хліб буде несмачним. До того ж пересолене тісто погано підходить, тому батон може виявитися клейким і непропеченим, а надто солодке, навпаки, занадто пухким, з пустотами всередині.

Оцініть упаковку, якщо вибрали хліб в целофановому пакеті. Наявність конденсату говорить про те, що скоро хліб запліснявіє.

Натисніть на батон. Якщо він сильно стискається і погано відновлює форму, швидше за все, в тесті занадто багато розпушувачів. Такий хліб всередині буде дірявим, як швейцарський сир.