В епоху науково-технічного прогресу дивуватись вже майже нічому і все, що раніше здавалось нереальним, сьогодні можна втілити в життя. У недалекому студентському минулому наших батьків можна було лише мріяти про дружбу або принаймні спілкування з студентами інших країн. Інша справа ми – сучасне покоління.

Яскравим підтвердженням цьому є спільний проект рівненських студентів з білоруськими під назвою “Бульба-сало”. Суть цього проекту полягає у обміні завданнями між чотирма студентами двох країн з метою подарувати людям хороший настрій.

Студенти одного з рівненських вишів, Дмитро Мельничук та Павло Новосад, що є організаторами та учасниками проекту, поспілкувались з журналістами Rivne1.tv та розповіли про цей українсько-білоруський "челендж".

Як виникла ідея створення вашого проекту?

Діма: Ми придумали “Бульба-сало”, коли їздили виступати до одного з білоруських навчальних закладів з концертною програмою від нашого університету. Там ми познайомились з багатьма цікавими та креативними людьми. Серед яких були Олександр Черногребель та Максим Жешко, які зараз разом з нами створили даний проект. Ідея виникла на протязі нашого дружнього спілкування, спочатку це були лише розмови а зараз вже існуючий перспективний стартап.

Хто став ініціатором?

Павло: Ініціаторами стали білоруси. Попри старання всіх наших викладачів у білоруських студентів насиченіше студентське життя. Вони мають більше можливостей та значно впливовіші у своїх вузах, тому сміливіші і рішучіші. Ми з радістю підтримали їх ініціативу і втілили її в життя.

Як виникла назва?

Діма: Назва виникла завдяки мені. Ми їздили в Білорусь з університетським КВНом, фінальними словами в якому була фраза –"От знаєте друзі, українці це - сало, білоруси - картопелька, а сало з картопелькою набагато смачніше." З цього, власне, все почалося.

Яка мета вашого проекту?

Павло: Основна мета проекту показати людям дружбу українського та білоруського народів. А ще ми хочемо дарувати хороші емоції та настрій звичайним рівнянам.

Яким бачите Бульба-сало у майбутньому?

У майбутньому плануємо вдосконалюватись, як з технічного боку так і з художнього. Сподіваємось на популярність серед рівнян та на нашому каналі на ютуб.

На яку реакцію очікуєте від рівнян?

Діма: Надіємось на розуміння, хоча впевнені, що буде й негативна реакція. Тому наперед нагадуємо, що перед тим, як засуджувати когось варто спочатку самим спробувати щось подібне. Ще сподіваємось, що наші старання принесуть як мінімум посмішку і як максимум хороший настрій на весь день для кожного хто перегляне наші відео.