Випив "сто грамів" - плати. Надто, коли сів напідпидку за кермо. Верховна Рада затвердила нові штрафи для водіїв. За керування у нетверезому стані - дві з половиною тисячі гривень. ДАІвці переконані, таке подорожчання відіб'є охоту в автомобілістів - порушувати правила.

Посилити безпеку дорожнього руху вирішила Верховна Рада. І підвищила суму штрафів. Відтепер пропонують платити у середньому за порушення 100 гривень. За проїзд на заборонений сигнал світлофору доведеться викласти 680 гривень, а керування автомобілем у нетверезому стані обійдеться у дві з половиною тисячі. Головний ДАІшник Рівне нщини Микола Слободенюк переконує, більші штрафи зроблять водіїв дисциплінованішими на дорозі.

Інспектори ДАІ нині посилено патрулюють вулицю Соборну. Кажуть, тут водії найчастіше порушують правила дорожнього руху. Щодня працівники дорожньо-патрульної служби складають по 10 протоколів на порушників.

За незначні порушення правил дорожнього руху інспекторам пропонують виписувати водіям штрафні бали. Коли їхня сума перевищить 30 - порушника позбавлятимуть права керувати автомобілем. Щоправда така система покарання зараз у процесі розробки. Самі ж водії автівок по-різному ставляться нововведень нардепів.

Нові штрафи Верховна Рада ухвалила у другому читанні. Аби вони запрацювали потрібно лише підпис Президента. ДАІшники сподіваються, чекатимуть недовго. Тому радять водіям вже звикати до дисципліни на дорозі.