З ініціативи правоохоронців у ГУ НП Рівненської області відбулася прес-конференція щодо події, яка сталася цими вихідними на Сарненщині.

Нагадаємо, у суботу, 28 січня, близько 14 години у селі Люхча четверо невідомих осіб заволоділи особистим майном 28-річного місцевого жителя та вбили його 54-річного батька. Злочинців затримали на заправній станції поблизу Рівного. Чотирьом зловмисникам вже обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а п’ятому, який був за кермом автомобіля «Форд E350» оголосили про підозру за ч.2 ст. 187 ККУ.



pic

Як повідомив заступник облпрокурора Мирослав Пацкан, у автомобілі зловмисників правоохоронці виявили 8 кілограмів бурштину та зброю. Встановлено, що сонячне каміння чоловіки вилучили у потерпілого, який загинув.

- Якщо детальніше звернутися до інформації щодо вогнепальної зброї то правоохоронцями був проаналізований вчинений злочин за допомогою вогнепальної та автоматичної зброї, яка може мати відношення до тієї, яка виїхала із зони проведення АТО. Тому і було прийнято рішення про проведення деяких заходів з метою перевірки наявності у розбійників зброї різного характеру. Була отримана інформація, що в одному із гаражних приміщень фігурантів зберігається великий її арсенал. Зброя, яка була вилучена: автомат Калашникова, ручний кулемет Калашникова, снайперська гвинтівка, набої калібру 5.45 та 7.62 , 10 гранат (5 шт. Ф-1 та 5 шт. РГД-5), два РПГ та 5 зарядів до РПГ. Нами продовжується робота в цьому напрямку і я думаю, що це не останнє вилучення зброї в цьому провадженні – говорить заступник начальника поліції області Олександр Панасюк.



pic

Також правоохоронці перевіряють інформацію про приналежність зброї до військових частин, які брали участь у Антитерористичній операції. У поліції кажуть, що зловмисники мають стосунок до батальйону «Айдар», а двоє із п’яти фігурантів у справі брали участь в боях у Новоайдарівському районі 2014 року.

Точний вік розбійників правоохоронці не зазначають. Відомо лише те, що найстаршому з них було більше 40 років, а іншим – від 30 до 40. Одному з них ще не було 30.Чоловіки безробітні. Наразі правоохоронці перевіряють їх причетність до інших злочинів. Олександр Панасюк зазначив, що фігуранти справи мали відношення до контрактної служби у ЗСУ.

Подробиці досудового розслідування розбою у Люхчі дивіться детальніше у програмі «Патруль».