Раніше судимий мешканець селища Клевань у червні торік скоїв черговий злочин. Та, коли слідчі повідомили йому про підозру, той почав переховуватись від органів суду. Днями злочинця розшукали та присудили тюремний строк.

Улітку минулого року 36-річний житель Клеваня відбував покарання на волі з іспитовим строком за крадіжки. Втім, і далі пішов стежкою, добряче протоптаною криміналом. У червні чоловік демонтував та незаконно заволодів могильним пам’ятником із сталі на території кладовища у селі Городок Рівне нського району. У подальшому його здав на металобрухт, а на виручені кошти придбав оковитої.

«Слідчі Рівне нського районного відділення поліції у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, — зазначив начальник Рівне нського районного відділення поліції Володимир Рой. — Як тільки кримінальне провадження правоохоронці скерували до суду, чоловік почав переховуватись, тож поліцейські оголосили його у розшук. До пошуків долучили також і засоби масової інформації».

27 січня, коли підозрюваний прямував до оселі по теплі речі, його затримали працівники карного розшуку Рівне нського РВП.

Чоловік пояснив поліцейським, що переховувався у лісовому масиві, бо не хотів потрапляти у в’язницю.

Днями суд виніс вирок жителю Клеваня і призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки. Крім того, було додано не відбуту частину умовного терміну, тож чоловік проведе загалом чотири роки шість місяців за ґратами.

Відділ комунікації поліції Рівне нської області