Прокуратура наполягає на триманні під вартою 4 підозрюваних у вчиненні збройного нападу та умисного вбивства жителя села Люхча Рівненської області

Прокуратура Рівне нської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням фактів вчинення розбійного нападу на двох жителів села Люхча Сарненського району та умисного вбивства одного із них.

Попередньо встановлено, що 28.01.2017 поблизу місцевого магазину в селі Люхча четверо невідомих чоловіків здійснили збройний напад на двох місцевих жителів та відібрали у них пакет із бурштином вагою 8 кг. Під час розбою один із нападників здійснив постріл із вогнепальної зброї та смертельно поранив селянина.

Останній помер в кареті швидкої допомоги. На місце події було викликано правоохоронців, які у ході реалізації плану «Перехоплення» затримали зловмисників «за гарячими слідами» у селі Бармаки Рівне нського району. Останні, а їх виявилося 5 (усі - жителі Житомирської області), перебували в автомобілі «Fоrd» на території однієї із автозаправок. У нападників вилучено 4 одиниці зброї та набої до неї, а також 8 кг каміння бурштину.

Станом на сьогодні слідчими поліції за погодженням із процесуальним керівником у кримінальному провадженні повідомлено про підозру 4 особам у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 187 КК України (розбій), із них 1 особі ще повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Слідчим до суду подано клопотання, погоджене із процесуальним керівником у кримінальному провадженні, про обрання усім підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Хід досудового розслідування прокуратурою Рівне нської області взято на контроль.

Довідково:

- санкцією ч.4 ст.187 передбачено покарання у виді позбавлення волі на

строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна;

- санкцією ч.2 ст.115 передбачено покарання у виді позбавлення волі на

строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі із конфіскацією майна.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.