Завтра, 31 січня, о 14:20 у відділі масової роботи та естетичного виховання Рівненської обласної бібліотеки для дітей (вул. С. Петлюри, 27), відбудеться презентація нових книг Сергія Гридіна «Незрозумілі» та « Не-Ангел».

Сергій Гридін - автор книг, якими зачитуються діти, підлітки та дорослі всієї України. За час своєї літературної діяльності він зумів стати символом нової української підліткової літератури, наважився вголос говорити про теми-табу, які досі рідко проникали в українську дитячу літературу.

Твори Сергія Гридіна двічі ставали переможцями конкурсу„Краща книга Рівне нщини”: у номінації „Краще видання для дітей” (2013) «Федько, прибулець з інтернету» та «Краще видання для юнацтва та молоді» (2015) «Не такий». У 2012 році його книга „Федько у пошуках Чупакабри” потрапила до довгого списку премії „Книга року ВВС”. Книга „Не такий” увійшла до короткого списку номінантів щорічної премії „Дитяча книга року ВВС-2013”.

Повісті «Не-Ангел» та «Незрозумілі» Сергія Гридіна вражають і захоплюють актуальною і відвертою розмовою про підлітків, їх світ, проблеми та емоції. У них є все: захоплюючий сюжет, випробування життям, дорослішання головних героїв, безробіття, переживання і стреси батьків, конфлікти з батьками, проблеми сирітства, діти з неповних сімей, цькування у школі, нерозуміння і віра, розчарування і романтичні почуття. 

Така література дає підліткові необхідний досвід і, можливо, захистить від безпорадності в несподіваних ситуаціях.

Інформує Рівне нська обласна бібліотека.