Громадський простір, екопарковка, антивандальні меблі, підсвічення входів у парк за допомогою сонячних батарей, спортмайданчики, розумні зупинки та інші ініціативи можуть бути втілення у Рівному за кошти громадського бюджету. Передбачається, що такі нововведення вже цьогоріч зявляться у Рівному.

Реалізовуватися він має за кошти громадського бюджету. На це з бюджету міста виділять 10 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що кошти поділять пропорційно між великими та малими проектами по 5 мільйонів гривень. Нині ж хочуть зробити перекидання коштів із малих проектів на великі, адже сума малих проектів, поданих на фінансування становить трохи більше трьох мільйонів.

Як повідомив начальник контрольного відділу міської ради Микола Полюхович, минулоріч визначили, які проекти реалізовуватимуть вже у 2017 році.

- Ці проекти включені в заявки на бюджет. Втім, склалася ситуація, що сума, яка передбачалася на реалізацію малих проектів становила 5 мільйонів гривень. Сума проектів, які пройшли під час голосування менша. Тому залишок коштів пропонується перекинути на великів проекти. Тобто, перерозподіл коштів відбувається в межах тих 10 мільйонів, що виділялися у межах громадського бюджету, - пояснив Микола Полюхович.

Втім, депутати висловили побоювання, що нині вартість втілення проектів могла змінитися і тому якщо зробити перерозподіл коштів, то не всі малі проекти реалізують.

Нагадаємо, минулоріч у Рівному вперше відбувався конкурс фінансування проектів за громадським бюджетом.