Металевою трубою нанесли тілесні ушкодження двоє чоловіків 25-річному мешканцю гуртожитку на вулиці Литовська обласного центру. Заволодівши мобільним телефоном і золотими виробами, зловмисники поспіхом після опівночі 26 січня покидали приміщення. Про вчинений ними злочин одразу до поліції повідомила знайома потерпілого.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що 25-річний уродженець села Понебель у їдальні гуртожитку випивав із двома чоловіками, з якими познайомився напередодні. Захмелілі новоспечені товариші, які, як з’ясується згодом, мають кримінальний «стаж», вирішили вчинити напад. За попередньою змовою вони металевою трубою від карнизу нанесли численні удари молодику та здавили йому шию ременем, від чого той втратив свідомість. Опісля нападники заволоділи його мобільним телефоном та золотою каблучкою.

Упіймати зловмисників допомогли патрульні поліцейські Рівного, які патрулювали в районі вулиці Пересопницька. Чоловіків доставили у Рівне нський відділ поліції, де встановили їхні особи та затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 33-х та 34-річний жителі села Великий Олексин Рівне нського району, раніше судимі за нанесення тілесних ушкоджень і вчинення майнових злочинів. Під час поверхневого огляду в одного з них вилучили викрадений мобільний телефон і обручку.

Обом повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України. Відповідно до ухвали Рівне нського міського суду їм обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тож за свої діяння тепер можуть опинитися найближчі десять років за ґратами. Поліцейські також перевіряють їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.