Язик до Києва доведе, а незаконний продаж землі — у в’язницю. Це про голів селищних рад і їх секретарів. Саме вони очолюють когорту хабарників і корупціонерів Рівненщини, за висновками правоохоронців. Майже половина усіх кримінальних та адміністративних справ порушено саме проти перших облич села. І всі через хабар на отримання землі – каже Ігор Шумик.

Кубло хабарників у селах. Там нагрівають руки на землі. Вона нині не золота, а діамантова. Тому бажання керівництва заробити і перевершує обов’язок, кажуть правоохоронці. 40 відсотків усіх корупційних злочинів на совісті сільських голів.

Але й самі правоохоронці не гребуть взяти на лапу. Цього річ на гарячому впіймали податківця, який вимагав 19 тисяч гривень. До адміністративних порушників застосовують штрафи. Найменший 250 гривень. Для бідних це гроші. Але багатих значно більше. Тому, бідкаються міліціянти, побороти корупцію надто важко.

Не знають ліків від корупції і рівняни. Щоправда найбільшими хабарниками називають владців. Про сільських голів ні пари з уст.

Найбільше покарання хабарникам — 12 років позбавлення волі. Щоправда не завжди вдається довести провину порушника. Ситуацію поліпшить антикорупційне бюро. Проте, допоки його створять непроданої, землі може не залишитися.