Створення додаткових місць у дошкільних закладах – це пріоритетне завдання Клесівської громади.

Восени до садочка «Дзвіночок» у селі Карпилівка пішло 75 малюків. Вони виховуються у трьох групах. Донедавна у закладі працювало лише дві групи, де навчалося близько півсотні діток.

На облаштування нової групи громада виділила 80 тисяч гривень. За ці гроші у приміщенні зробили ремонт, встановили енергозберігаючі вікна, придбали меблі, обладнали сантехніку, облаштували повноцінну спальню.

Найбільшою проблемою у садочку була стара та занедбана каналізація, тож на її ремонт звернули особливу увагу та спрямували 54 тисячі гривень. Водночас замінили сантехніку – рукомийники та унітази.

У інших двох групах також зробили косметичні ремонти. Тому в цілому на ремонтні роботи та покращення садочку громада витратила 148 тисяч гривень.

Надалі в планах громади – поновити усі меблі в садочку, аби діткам було комфортніше. Завідуюча дитсадка Алла Никончук розповідає, що село розвивається, кількість дітей збільшується, до садочку їх записують одразу після народження. Нині в черзі перебуває понад півсотні дітей. Тож дошкільний заклад планують і надалі підтримувати та покращувати.

Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ