За вчинення розбою чоловік проведе за ґратами 8 років, ще двох неповнолітніх спільників засуджено до позбавлення волі із встановленням іспитового строку.

Демидівський районний суд підтримав позицію Дубенської місцевої прокуратури та, розглянувши обвинувальний акт стосовно трьох жителів Рівне нської області, двоє з яких - неповнолітні, визнав їх винними у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Так, доведено, що у травні 2016 року спільники вчинили розбійний напад на 34-річного жителя Демидівського району, побили його та відібрали в останнього гроші, мобільний телефон і цифровий фотоапарат, після чого зникли.

Завдяки вжитим оперативним заходам правоохоронців нападники «за гарячими слідами» були затримані в той же день.

Особисті речі повернули потерпілому. Внаслідок одержаних тілесних ушкоджень той тривалий час лікувався. Публічне обвинувачення підтримував у суді заступник керівника Дубенської місцевої прокуратури Віталій Місюк.

Під час судових засідань повнолітній обвинувачений своєї провини не визнавав. Проте на підтвердження його вини прокурор надав суду та обґрунтував переконливі і беззаперечні докази. При призначенні покарання суд врахував ще й ті обставини, що чоловік вже притягався раніше до кримінальної відповідальності та на час вчинення злочину відбував "іспитовий строк". Згідно із вироком Демидівського районного суду за вчинення тяжкого злочину останньому призначено реальну міру покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Ще двох неповнолітніх спільників засуджено до 4 років позбавлення волі кожного. Проте, із врахуванням ряду пом’якшувальних обставин (вчинення злочину неповнолітніми, повне визнання ними вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, позитивні характеристики за місцем проживання і навчання) та примирення з потерпілим, їх звільнено від відбування призначеного покарання із випробуванням та встановлено іспитовий строк у 2 роки.

Слід зазначити, що обвинувальний вирок суду ще не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

З матеріалів Дубенської місцевої прокуратури Рівне нської області.