Поліцейські вкотре наполегливо просять громадян бути розсудливими та недовіряти незнайомцям. За добу вигадливі аферисти ошукали жителів області на понад 12 тисяч гривень.

У Вараші шахраї збагатилися на п’ять з половиною тисяч гривень, за рахунок трьох місцевих жителів. Під приводом купівлі товарів через мережу Інтернет 34-річна місцева мешканка позбулася трьох тисяч 200 гривень. Інша, 35-річна перерахувала на особистий рахунок «продавців» понад тисячу гривень, стільки ж «віддав» і 49-річний чоловік.

Після цього, ані бажаного товару, ані власних коштів ніхто з постраждалих не отримав. Зв’язок із псевдо-продавцями обірвався.

А у Дубні, по обіді, до місцевої жительки зателефонував невідомий та представився працівником банку. «Перевіряючи» особисті дані жінки, він отримав доступ до її банківського рахунку та заволодів тисячею гривень.

У такий же спосіб не дорахувалася на власному рахунку 650 гривень й 27-річна жителька Рівного.

Ще один випадок шахрайства, у якому довірлива дівчина власноруч віддала особисте майно зловмиснику, трапився у Дубні. 19-річна жителька райцентру, домовилася про зустріч із чоловіком, який зацікавився продажем фотоапарату. Зустрівшись на автостанції чоловік оглянув товар та погодився купити його за п’ять з половиною тисяч гривень.

Однак гроші мав перерахувати товариш «покупця». Зловмисник залишив для довірливої дівчини номер телефону «сервісного центру», у якому її запевнили, що кошти вже сплачені і згодом надійдуть на рахунок картки.

Та коли, через добу потерпіла не отримала грошей, вона звернулася до поліції.

За цими фактами у поліції проводяться досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.