Мораторій на розміщення зовнішньої реклами в Рівному зняли. Щоправда, лише частково.

Тепер власники будівель, споруд та земельних ділянок зможуть розміщувати на своїй території чи приміщеннях зовнішню рекламу, якщо міські чиновники дадуть на це дозвіл. Відповідне рішення прийняли під час засідання 17 січня члени рівненського міськвиконкому.

За словами заступника начальника управління ЖКГ Рівного Володимира Лапюка, для того, щоб не "ущемляти" права підприємців, із мораторію на розміщення зовнішньої реклами в місті, роблять виключення.

- Зокрема, проектом рішення пропонується надати дозвіл суб'єктам господарювання для встановлення рекламних конструкцій на об'єктах приватної власності, - пояснив він.

Потреба такого рішення назріла, запевняють чиновники.

Так, міський голова Володимир Хомко наводить приклад, що власник одного з ринків Рівного звернувся з проханням дозволити встановити на їх території рекламну конструкцію зі своєю назвою. Поки діє мораторій - це неможливо.

- Тобто, якщо власник будинку хоче повісити рекламу на своєму будинку - ми йому дозволимо, але лише на його власності, а не в іншому місці. Так само інвестори, кошти яких залучатимуть для встановлення "розумних зупинок" зможуть на них розміщувати свою рекламу. Нові ж білборди та інші конструкції у місті й надалі не можна буде встановлювати, на них продовжуватиме діяти мораторій, - додає він.