Впродовж кількох днів на території одного з приватних підприємств Рівного стояли фури з львівським сміттям. Куди вони поїхали, та де вивантажили галицький непотріб — підприємець-власник авто, не коментує.

Нагадаємо, ще 7 січня на території одного з приватних підприємств, рівняни знайшли фури з львівськими відходами. За дивним збігом обставин, на тому ж підприємстві, що і в листопаді минулого року, коли перевантаження сміття з одних автомобілів на інші, застали журналісти.  Відповідно до товаро-транспортних документів, які перевізник показав представникам патрульної поліції, сміття завантажили у Львові 5 січня і воно мало прямувати в Дніпро. Чому опинилося у Рівному на Різдво — перевізник чітко пояснити не зміг. Мовляв, водії заїхали в Рівне поїсти та замерзла солярка. 10 січня журналісти “Рівне 1” застали дві фури на тій же парковці. З під бризенту, яким вкриті напівпричіпи фур, відчувався запах сміття, що час від часу парує. Спеціалісти пояснюють, що пара виникає внаслідок, так званого, процесу бродіння відходів.

Чому сміття за 5 днів із Львова до Дніпра так і не доїхало - вирішили поцікавитися у самого підприємця. Щоправда, в той день додзвонитися до нього так і не вдалося. Наступного дня, 11 січня, коли одна з фур із сміттям поїхала, перевізник Микола Ревчук сказав, що куди - розповість через 10 хвилин. Мовляв, гляне документи, бо не пам'ятає. Та ні через 10 хвилин, ні через годину, слухавки більше не взяв. Додзвонитися вдалося через кілька днів. Щоправда, риторика підприємця змінилася, каже, що львівський непотріб повезли “згідно договору та шляхового листа” і він не має говорити журналістам, куди саме.

Те що тема перевезення львівського сміття має суспільний резонанс, а також і те, що рівняни неодноразово повідомляли, що воно потрапляє й на місцевий полігон, — для підприємця не аргумент. Мовляв, не бачить мотивів співпрацювати з журналістами.

“… Автомобілі поїхали згідно шляхового листа... А чого маю говорити вам куди...Я його просто перевожу...”, - відповів на запитання Микола Ревчук.

Наостанок, списуючи на зайнятість просто кинув слухавку.

Відмовився він і надати дані GPS, якими обладнані фури, на прохання депутата облради Володимира Муляра, який пропонував їх оприлюднити, тим самим “зняти” всі питання. Чому? Також залишається без коментарів.

До слова, за півроку, що минули після трагічного випадку на Грибовицькому полігоні, коли під завалами сміття загинули люди, відходи зі Львова вже встигли побувати майже в половині областей. Сліди львівського сміття виявляли у Київській, Дніпропетровській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській, Сумській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській областях і в Чорнобильській зоні.

Знаходили львівські відходи й у Дубенському, в Млинівському та у Сарненському районі на Рівне нщині . А правоохоронці розслідують факт перевезення львівського сміття за фальшивими документами, який зафіксували на Сумщині. Один із львівських операторів твердих побутових відходів возив непотріб за підробленими документами через спеціально створеного київського посередника, який нібито шукав полігони по всій Україні.

У свою чергу депутати Рівне нської облради звернулися до керівництва країни та міського голови Львова Андрія Садового з вимогою припинити завозити галицький непотріб у Рівне .

Міські ж обранці своїм рішенням заборонили завозити чуже сміття на рівненський полігон твердих побутових відходів.