Чергове з’ясування стосунків між вітчимом і пасинком ледь не закінчилося трагедією. По обіді восьмого січня 20-річного хлопця із селища Квасилів Рівненського району госпіталізували до лікарні із ножовим пораненням.

Упродовж довготривалого застілля, яке розпочалося ще Різдвяного вечора, між 46-річним чоловіком та його 20-річним пасинком постійно виникали словесні конфлікти щодо права власності на квартиру.

Після чергової дози оковитої терпіння чоловіка скінчилося і той наніс пасинку удар кухонним ножем, який лежав на столі. Свідком цієї драми став 31-річний товариш «по чарці», який і покликав на допомогу поліцейських. Хлопця із проникаючим ножовим пораненням черевної порожнини госпіталізували у відділення хірургії Рівне нської обласної лікарні. Поліцейські за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України.

Зловмисника було затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

- У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що господар, хапаючись за ніж, неодноразово погрожував хлопцеві фізичною розправою. Тому за погодженням прокуратури Рівне нського району кримінальне провадження перекваліфікували на частину 2 статті 15, частину 1 статті 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України, — зазначив )*начальник Рівне нського районного відділення поліції Володимир Рой. — Квасилівчанину слідчі повідомили про підозру у скоєному кримінальному правопорушенні та обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Чоловік зізнається, що поранив хлопця, однак заперечує, що мав умисел його убити. Чи винен у замаху на вбивство мешканець Квасилова, вирішуватиме суд після проведених експертиз та закінчення досудового розслідування.

Життю потерпілого нічого не загрожує. Медики оцінюють його стан ще як тяжкий, але стабільний. Поліцейські також встановили, що чоловік раніше був судимий за скоєння грабежу, однак тоді відбувся умовним терміном. Тепер за вчинений злочин відповідно до санкції статті йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років, повідомили у відділі комунікації поліції в Рівне нській області.