У надвечір'я Старого Нового року 13 січня українці готують Щедру, або як її ще називають, Багату вечерю. У цей вечір на столі традиційно є 12 страв, головна з них — кутя. Також готують печеню, смажене та печене м'ясо, ковбаси, картоплю в різному вигляді, страви з квасолі та грибів, салати, пампушки, рулети, млинці, пироги і вареники. Притримуються традицій і нині. А що готують на Щедру вечерю відомі рівнянки — дізнавалася журналіст rivne1.tv.

Актриса Ніна Ніколаєва запікає картоплю у глиняних глечиках

pic «На багату вечерю готую багату кутю. А ще пироги та запікаю картопельку в глиняних глечиках із мяском, квасолею і овочами»

Журналіст Інна Білецька довіряє готувати кутю татові

pic «Багата вечеря 13 січня. У нас в родині найважливіша вечеря – це Святвечір. Ми готуємо вареники з картоплею, з капустою, грибну зупу, кутю, печемо і солимо рибу, печемо пампухи. А ось на багатий вечерю 13 січня, окрім куті, якихось особливих традицій немає. Щороку питаю в своїх хлопців, чого смачного їм хочеться, це і готую. Кутю традиційно готує мій тато. Звичайно, наліплю вареників, можливо, запечу якусь птицю. Хоча чого заманеться чоловіку і сину в цьому році - вгадати складно. Підозрюю, що можуть попросити навіть бургерів»

Начальник головного управління юстиції в Рівне нській області Іванна Смачило традиційно готує кутю

pic «Традиційно готую 12 страв, з яких головною є кутя. А всі інші страви готую в залежності від побажань тих, хто вечеряти буде»

Речник патрульної поліції Оксана Юрченко вечерятиме у мами

pic «На жаль, маю обмаль часу для приготування традиційних страв на багату вечерю в п"ятницю, тим більше це робочий день. Тому скористаюсь перевіреним способом - йду до мами, там завжди є щось смачненьке і з витриманими до дрібниць традиціями. “Олінклюзів”, так би мовити»

Отож, щедрої вечері, смачної куті та щасливого нового року!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки рівнянам коштуватимуть продукти для приготування Щедрої вечері?