Підвальне приміщення, площею у 206,8 метрів квадратних, що на вулиці Соборній,106, підприємець Юрій Мухомеджанов хоче приватизувати. З відповідною заявою він звернувся до чиновників міськради. Дозволять чи ні — рішення за депутатами.

Як повідомила начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук, підприємець вже впродовж кількох років орендує підвальне приміщення, що на розі вулиць Соборної і Симона Петлюри поблизу "Укрсиббанку".

- Він зробив там за згодою орендодавців невідємні поліпшення. Тому подав заяву на приватизацію нежитлового приміщення відповідно до закону про приватизацію невеликих державних підприємств, малу приватизацію . Наразі проект рішення оприлюднено на сайті міськради. Далі він проходитиме обговорення під час засідань постійних комісій і буде винесений на розгляд сесії. Якщо депутати підтримають рішення, то буде проведено оцінку приміщення. Після цього його можна викупити, - пояснює Наталія Поліщук.

Так, проектом рішення передбачається затвердити перелік об’єктів комунальної власності (окремого індивідуально визначеного майна), що підлягають приватизації способом викупу орендарями цих об’єктів.

Окрім того зазначається, що орендар витратив 49 тисяч 290 гривень на ремонт цього приміщення. Таким чином це становило 28% від його відновної вартості. Коли ж підприємець брав приміщення в оренду, то його експертна вартість була 173 тисячі 117 гривень.



pic

pic

pic