Тепла в оселях рівнянам чекати не варто. Ні в найближчі дні, ні навіть тижні. Це сьогодні іще раз підтвердив перший заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький. Запустити котельні на повну потужність, не зважаючи на холоднечу, міська влада збирається не раніше традиційного 15 жовтня. Аргумент у чиновників залізний - рівняни заборгували тепловикам 30 мільйонів гривень, тепловики заборгували газовикам - ще 27 мільйонів.

Дати тепло у будинки Рівного вже СЬОГОДНІ не дозволяють борги – кажуть в “Комуненергії”. Шість десятків багатоповерхівок завинили тепловикам понад сто тисяч гривень - кожна. А загальний борг населення сягнув тридцяти мільйонів. І хоч борги переважно минулих років, в “Комуненергії” кажуть - їх однаково доводиться вибивати. Переважно через суд.

Комунальники теж у боргах. Газовикам вони завинили 27 мільйонів гривень. Тож в приміщенні головного офісу – також холодно. А головний тепловик Рівного “ввесь у милі”. Каже: напередодні повернувся зі столиці, де намагався домовитися з керівництвом ДК “Газ України” про ліміти блакитного палива. Розмову не закінчили.

У четвер - знову до столиці. Теплопостачальники, разом з керівниками Рівного та області знову говоритимуть з газовиків. А на сесії Рівне ради депутати розглянуть питання про виділення кредиту на погашення газового боргу. Тож чекати потепління батарей у найближчі дні рівнянам у міськвиконкомі не радять.

У планах тепловиків і чиновників - вже від завтра почати перевірку мереж та котелень. Тож рівнянам залишається грітися власним терпінням. І виявляти винахідливість.