(*Сьогоднішній день можна без перебільшення назвати найбільш ввічливим днем ​​у році. Адже саме 11 січня весь світ святкує Міжнародний день «дякую».*)

Ось здавалося б таке коротке слово, але яке ж ємне. Воно вміщує в себе все те хороше, чим переповнені ви в момент його проголошення.

Адже недарма, якщо заглибитися в етимологію слова "дякую", то у нас, слов'ян, вона прямо-таки божественного походження - "Врятуй Боже", синонімом до цього виразу є фраза «Бережи Господь».

Ми дякуємо людині і благословляємо його одночасно. Воістину, яке хороше і добре свято! Зараз «спасибі» вживають в усному мовленні, абсолютно не замислюючись про важливість і чарівність цього слова.

Люди кажуть «спасибі» автоматично, якщо вони знайомі з нормами етикету. Проблема полягає в тому, що багато людей часто забувають дякувати один одному або говорять це тільки тоді, коли не сказати «спасибі» просто свинство!

Хоча дякувати можна оточуючих нас людей на кожному кроці. І для цього не треба говорити багато слів. Досить просто сказати «спасибі».

Існує один закон життя, пов'язаний з почуттям вдячності, яка не доводиться і не виводиться, але багаторазово перевірений на практиці мільйонами успішних людей. Суть його в тому, що чим сильніше людина дякує за все хороше навколо себе, тим більше хорошого відбувається в його житті.

І недарма ЮНЕСКО і ООН виділили для слова "дякую" цілий день в році.

11 січня кожному треба вимовити «дякую» 100 або й більше разів! А найкраще, говорити людям, природі, всьому, що вас оточує, як можна частіше слово з п'яти літер - «дякую». І тоді все у вас буде добре!