На Рівненщині помирають чоловіки у розквіті сил. Причина цього хвороби серця та систем кровообігу. Лікарі кажуть, з кожним роком хворих більшає. Саме тому у день всесвітньої боротьби із захворюваннями серця медики розповіли про рецепти здоров'я.

Олені Карцевій 49 років. На лікарняне ліжко з інфарктом потрапила 2 тижні тому. Жінка розповідає, на серце ніколи не скаржилася. Тому обширний інфаркт став для неї справжньою неприємною несподіванкою.

Хвороби серця напряму пов'язані з роботою систем кровообігу. А за останні 6 років кількість хворих на гіпертонію збільшилася мало не вдвічі. Лікарі розповідають, найчастіше до цього призводить паління, погане харчування та нестабільний тиск. Медики переконують, у більшості випадків від гіпертонічних та хвороб серця страждають чоловіки працездатного віку.

Ефективно лікує гіпертонічні хвороби сучасний апарат коронарограф. Лікарі розповідають, у Рівне нській міській лікарні він працює вже 5 років. Завдяки ньому можна робити складні операції на серці. Щоправда коштують вони майже 10 тисяч гривень.

На наступних 25 років лікарі прогнозують ще більший ріст серцевих захворювань. Мовляв, нація, а умови життя та екологія не поліпшуються.