Чотири фури з львівським сміттям виявили активісти на території одного з приватних підприємств Рівного.

Як повідомив інспектор першої роти патрульної поліції Рівного Іван Дейнега, їм поступила інформація про те, що на одній із парковок міста стоять фури з галицьким непотребом.

- Коли ми прибули на місце справді застали там чотири фури зі сміттям. Згодом під'їхали невідомі, які представилися перевізниками та пояснили, що фури завантажили відходами у Львові 5 січня. Вони за товаро-транспортною накладною мали прямувати у Дніпро. Щоправда, пояснити, що автомобілі роблять 7 січня у Рівному перевізники не змогли. Мовляв, водії приїхали додому поїсти. А при зовнішньому огляді фур можна припустити, що вони стоять у Рівному вже кілька днів, адже сильно притрушені снігом, - прокоментував Іван Дейнега.

pic Виїхали на місце і депутат Рівне нської облради Володимир Муляр та міськради Святослав Євтушенко.

Як зазначив у своєму "Фейсбук" Святослав Євтушенко, за документами з перевезенням відходів і справді все в порядку.

"Сьогодні рівняни повідомили, що на одному з підприємств стоять фури з львівським сміттям. Виїхали на місце з депутатом облради Володимиром Муляром. Справді застали там фури. Як пояснили перевізники, вони зупинилися на приватній стоянці на відстой, замерзла солярка. По документах перевозять відходи в Дніпровську область. Офіційно все в порядку. Криміналу немає. Сподіваюсь і не буде. Надіюся, що перевізники одумалися і більше не будуть грішити загаджуючи нашу Богом дану землю!", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Володимир Муляр закликав перевізників не "гадити" на Рівне нщині .

"Шановні українці, перевізники, бізнесмени, не робіть гріха - Велике свято Різдва Христового! Як казав ваш колега: "Ви перекривали кіслород, ми на Днєпр веземо"! Ми спостерігаємо за вами - не гадьте на Нашій Богом Даній Землі!", - написав він у своєму "Фейсбук".

За дивним збігом обставин, фури з галицьким непотребом перебувають на території того ж підприємства, на якому перевантажувалися схожі автомобілі в листопаді минулого року.

Тоді керівник підприємства пояснив журналістам, що це власні відходи, які вони вивозять своїми силами.

pic Нині ж перевізники визнають - сміття львівське і показують документи, за якими його, начебто, везуть у Дніпро.

Наразі на місці перебувають поліцейські та активісти.

Нагадаємо, тим часом рівненські чиновники приховують відео з камер спостереження, що розміщені при в'їзді на полігон і заперечують, що туди завозять галицький непотріб.

pic Так, за півроку, що минули після трагічного випадку на Грибовицькому полігоні, коли під завалами сміття загинули люди, відходи зі Львова вже встигли побувати майже в половині областей.

Сліди львівського сміття виявляли у Київській, Дніпропетровській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській, Сумській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській областях і в Чорнобильській зоні.

Знаходили львівські відходи й у Дубенському, в Млинівському та у Сарненському районі на Рівне нщині .

Тим часом правоохоронці розслідують факт перевезення львівського сміття за фальшивими документами, який зафіксували на Сумщині. Один із львівських операторів твердих побутових відходів возив непотріб за підробленими документами через спеціально створеного київського посередника, який нібито шукав полігони по всій Україні.