Сліди ((http://rivne1.tv/news/76224)(львівського сміття на Рівненщині)) наробили шуму. Так, вирішити проблему взялися депутати обласної і міської ради.

Міські обранці вирішили зробити крок до вирішення проблеми забороною завозити чужий непотріб на територію рівненського сміттєзвалища. У той час обласні - хочуть, щоб і міський голова Львова Андрій Садовий подумав про те, куди дівати тамтешні відходи, щоб вони не кочували Рівне нщиною і запрошують його обговорити проблему.

"В. Хомко на останній сесії, коли голосувався проект рішення Святослава Євтушенка про обмеження ввозу сміття, казав: "...голосуєм це рішення і про це всі після голосування забудуть...."! Я ж йому сказав, що не забудуть і для мене, як депутата, принципово вирішити проблему "львівського сміття" в руслі конструктиву! Я відчуваю у вирішенні цього питання підтримку. Впевнений, що разом проблема буде вирішена, як для нашого краю, так і для міста Лева!Проте, з боку Андрія Садового, я помітив, якусь байдужість, тому і звернувся до нього, щоб він надав інформацію на деякі питання. Також повторно запросив на екологічну комісію Рівне нської обласної ради. Проконтролювати виконання свого звернення прошу Генералього прокурора України - Юрія Луценка. І прошу допомоги у цьому питанні у Департамента екології Рівне нської ОДА", - написав у своєму "Фейсбук" депутат Рівне нської обласної ради Володимир Муляр.

pic

pic Нагадаємо, за півроку, що минули після трагічного випадку на Грибовицькому полігоні, коли під завалами сміття загинули люди, відходи зі Львова вже встигли побувати майже в половині областей.

Так, сліди львівського сміття виявляли у Київській, Дніпропетровській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській, Сумській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській областях і в Чорнобильській зоні.

Знайшли львівські відходи й у Дубенському, в Млинівському та у Сарненському районі на Рівне нщині .

Тим часом правоохоронці розслідують факт перевезення львівського сміття за фальшивими документами, який зафіксували на Сумщині. Один із львівських операторів твердих побутових відходів возив непотріб за підробленими документами через спеціально створеного київського посередника, який нібито шукав полігони по всій Україні.

Тому не виключено, що й рівненське сміттєзвалище поповнило цей список.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Закритий доступ: чому відео з камер спостереження на рівненському сміттєзвалищі не доступне публічно?

Депутати Рівне нської облради звертаються до Садового і керівництва країни через львівське сміття

"Гуляще" львівське сміття тепер смердить у Рівному...законно? [ВІДЕО]

На Рівне нщині знайшли 12 тонн львівського сміття [ФОТО]