Інспектори виявили незаконну торгівлю піротехнікою. Матеріали передані дільничому.

Вчора ввечері, близько 9-ї, на Майдані Незалежності патрульні виявили громадянку, яка продавала піротехнічні засоби "римська свіча" у кількості 30 шт. Правопорушницю доставили у відділ поліції, піротехнічні засоби вилучили і спільно з дільничим інспектором склали на 56-річну рівнянку адмінматеріали за ч.1. ст.195(6) (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).

Патрульні Рівного нагадують, продаж побутових піротехнічних виробів у спеціалізованих відділах (секціях) підприємств з універсальним асортиментом товарів дозволяється тільки на верхніх поверхах торговельних приміщень за умови виконання Правил пожежної безпеки в Україні.

На нижніх поверхах таких торговельних підприємств у вітринах і на стендах можуть розташовуватися муляжі побутових піротехнічних виробів, які не мають усередині піротехнічного складу.

Суб'єктам господарювання забороняється: розміщувати спеціалізовані відділи (секції) з продажу побутових піротехнічних виробів ближче 4-х метрів від евакуаційних виходів; розміщувати підприємства з продажу піротехнічних побутових виробів у будівлях іншого призначення (не призначених для торгівлі) та організовувати продаж побутових піротехнічних виробів у спеціалізованих відділах (секціях) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, які розташовані в будівлях іншого призначення; розміщувати спеціалізовані підприємства з продажу побутових піротехнічних виробів у будинках, де розміщено громадські заклади; продавати побутові піротехнічні вироби без захищення фітилів для приведення у дію виробу захисними ковпачками, плівками або пакуванням.

pic

pic