Обмежити експлуатацію рівненського полігону твердих побутових відходів хочуть депутати міськради.

Відповідний проект рішення з 1 грудня оприлюднений на сайті установи, а на погоджувальній раді, його включили до порядку денного сесії, яка відбудиться 29 грудня.

Щоправда за майже місяць, який минув з часу подання проекту рішення, деякі комісії його так і не розглянули. Так, автор проекту рішення Святослав Євтушенко під час засідання економічної комісії, попросив її членів розглянути подання сьогодні.

- На погоджувальній раді, 27 грудня цей проект рішення включили до порядку денного сесії 29 грудня. Ним передбачається заборонити завезення відходів, що утворилися за межами Рівного та Рівне нського району, на територію нашого полігону. Це необхідно для того, щоб унеможливити в майбутньому спроби завозити на рівненське сміттєзвалища чужий непотріб, - зазначив він.

На це голова комісії з питань економіки Рівне нської міськради Ігор Ковальчук заявив, що не має наміру сьогодні розглядати питання щодо обмеження експлуатації місцевого сміттєзвалища. Мовляв, він його ще не вивчив. Та й не знав, що це рішення виноситься на розгляд сесії.

- Чим обумовлена така необхідність розглядати це питання саме завтра на сесії? Думаю, що це рішення може почекати і ми розглянемо його пізніше. Сьогодні — ні, - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Львівському не місце: хто викинув гори сміття у Дубенському районі - шукають правохоронці

Відтак, чи приймуть міські обранці це рішення цьогоріч — питання відкрите. Тим часом, обласні депутати схоже рішення вже прийняли, в той час, як на міській сесії такий проект рішення викликав обурення деяких депутатів від ВО “Самопоміч”.

Нагадаємо, до цієї ж політичної сили належить і міський голова Львова Андрій Садовий. А раніше рівняни розповідали про те, що бачили, як на місцеве сміттєзвалища завозять львівський непотріб. Знаходили його сліди й в районах області. Тоді деякі депутати й ініціювали прийняття рішень щодо заборони завезення галицьких відходів на Рівне нщину.