Хто залишив кілька вантажівок сміття, серед якого львівські чеки, на закритій території біля дороги Київ-Чоп поблизу села Турковичі, Дубенського району, тепер шукають правоохоронці.

Нагадаємо, 24 грудня мешканці про сміттєву знахідку повідомили поліцію. На їх переконання сміття було умисно завезено кількома вантажівками на закриту шлагбаумом територію і відвантажено.

Як повідомили в Дубенській місцевій прокуратурі, до ЄРДР внесли відомості про вчинення кримінального правопорушення, що передбачене за ч. 1 ст. 239 КК України (забруднення або псування земель відходами). Тривають слідчі дії.

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює Дубенська місцева прокуратура. Окрім того, співробітники установи надали письмові вказівки правоохоронцям різних районів перевіряти автомобілі, які перевозять побутові тверді відходи на території Рівне нської області.

Тим часом, мешканці різних районів Рівне нщини розповідають про знахідки слідів львівського непотребу. Так, на Дубенщині галицьке сміття виявляють не вперше. Ще влітку там перевернулася фура, що перевозила галицькі відходи. Також нещодавно гори сміття знайшли на території приватного підприємства в Острозькому районі. Раніше повідомлялося, що сліди галицького непотребу виявляли й у Млинівському та Сарненському районах. Окрім того, рівняни кажуть, що возили його й на рівненське сміттєзвалище.

Як вирішити проблему завезення чужого непотребу на Рівне нщину думають депутати. Так, на розгляд сесії Рівне нської міськради Святослав Євтушенко пропонує проект рішення “Про обмеження експлуатації Рівне нського полігону твердих побутових відходів”. А обласні обранці 23 грудня вже прийняли проект рішення, який подав Олексій Бучинський.

Не лише на Рівне нщин знаходять сліди львівського сміття. Так, за півроку, що минули після трагічного випадку на Грибовицькому полігоні, коли під завалами відходів загинули люди, галицький непотріб вже встиг побувати майже в половині областей України і навіть у Чорнобильській зоні.