Сліди львівського сміття знову знайшли в Дубенському районі.

Гори сміття мешканці помітили вздовз дороги Київ-Чоп біля села Турковичі, приблизно за 7-8 кілометрів за Дубном. Про це у своєму “Фейсбуці” написав депутат Рівне нської міськради Святослав Євтушенко.

“Як думаєте, що це? На автодорозі Київ-Чоп біля села Турковичі, приблизно за 7-8 кілометрів за Дубном, лежать гори сміття. Знову Збіг? Не думаю! І ще хтось сміє казати, що на Рівне нщину львівські відходи не потрапляють!”, - йдеться у повідомленні.

pic Тим часом, начальник патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук у своєму "Фейсбуці" закликав повідомляти про такі випадки.

"Шановні і не байдужі громадяни, я Вас закликаю, якщо ви побачите, що якась дуже не хороша людинка намамагеться зробити велику дурницю зателефонуйте на 102, або напишіть мені, ми швидко вирівняємо ситуацію!", - пише він.

pic Нагадаємо, на Дубенщині львівське сміття виявляють не вперше. Ще влітку там перевернулася фура, що перевозила галицькі відходи. Також мешканці повідомляли, що виявляли сміття і на одній із колишніх ферм.

Схоже, що львівський непотріб “кочує” Рівне нщиною. Адже нещодавно гори сміття знайшли на території приватного підприємства в Острозькому районі. Раніше повідомлялося, що сліди галицького непотребу виявляли й у Млинівському та Сарненському районах. Окрім того, рівняни кажуть, що возили його й на рівненське сміттєзвалище.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

"Гуляще" львівське сміття тепер смердить у Рівному...законно? [ВІДЕО]

Вирішити проблему взялися депутати. Так, “свободівці” ініціювали прийняття проекту рішення щодо припинення вивезення твердих побутових відходів зі Львову на територію Рівне нської області. А разом з тим і звернутися до мера Львова Андрія Садового, Кабінету Міністрів та Генеральної прокуратури України з цього приводу. У той час, як депутати обласної ради під час сесії 23 грудня це рішення підтримали, міські обранці 22 грудня — його не проголосували.

Також на сайті Рівне нської міськради оприлюднений проект рішення “Про обмеження експлуатації Рівне нського полігону твердих побутових відходів”, який підготував депутат Святослав Євтушенко. Ним передбачається заборонити проведення будь-яких операцій із відходами (завезення, захоронення, зберігання, складування тощо), що утворилися за межами Рівного та Рівне нського району, на території Рівне нського полігону твердих побутових відходів. Чи підтримають таке рішення міські обранці стане відомо під час найближчих засідань сесій міськради.