Львівському смітті на Рівненщині не місце, певні деякі депутати Рівненської обласної ради.

Щоб зупинити завезення відходів на території області хочуть прийняти проект рішення щодо припинення вивезення твердих побутових відходів зі Львову на територію Рівне нської області. А разом з тим і звернутися до мера Львова Андрія Садового, Кабінету Міністрів та Генеральної прокуратури України з цього приводу.

Як зазначив Олексій Бучинській, нині проблема львівського сміття стосується всієї України і тому її потрібно вирішувати.

Проте не всі депутати підтримали таку думку. Та в результаті обговорення рішення підтримали 50 обласних обранців і рішення "пройшло".

Нагадаємо, під час засідання сесії Рівне нської міської ради 22 грудня депутати не підтримали таке рішення. Тим часом на сайті Рівне нської міськради оприлюднений ще один проект рішення, який ініціював депутат міськради Святослав Євтушенко.

Ним пропонується вирішити проблему більш глобально - заборонити проведення будь-яких операцій із відходами (завезення, захоронення, зберігання, складування тощо), що утворилися за межами Рівного та Рівне нського району, на території Рівне нського полігону твердих побутових відходів. Чи підтримають його депутати — стане відомо вже під час одного з найближчих засідань сесії.