Обідньої пори 14 грудня псевдопрацівник соціальної служби під приводом обміну старих банкнот на нові виманив у 76-річної пенсіонерки із Дубенського району майже 30 тисяч гривень. Жінка звернулася за допомогою до поліції.

У розпочатому досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України поліцейські встановили, що двоє невідомих чоловіків у селі Софіївка, навідуючись в обійстя місцевих жителів, переконували їх у необхідності обміну нинішніх банкнот на гроші «нового» стандарту. Аргументували це вигаданими законодавчими актами, що невдовзі вступлять у силу.

Завітавши до літньої жінки, один із аферистів попросив дістати наявні кошти та почав переписувати серійні номери. Після цього взявся оформляти квитанцію для подальшого обміну. Він пояснив жінці, що завтра до неї приїдуть інкасатори із новими банкнотами і заберуть старі. Також попросив принести паспорт. Тільки-но господиня вийшла в іншу кімнату, як «соціальний працівник» поквапився втекти.

На вигляд чоловікам 30-35 років, смуглявої зовнішності, розмовляють із акцентом.

Правоохоронці черговий раз просять громадян не впускати незнайомців до своїх домівок та не вірити їхній інформації про обмін державної валюти, будь-які законодавчі зміни чи іншим вигаданим версіям, що стосуються фінансових питань. Якщо до вас завітали підозрілі особи, зателефонуйте одразу на спецлінію «102».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.