Значно полегшити роботу лікарів-кардіологів та спростити життя пацієнтів, яким не потрібно буде носити з собою історії хвороб, покликаний електронний реєстр груп ризику та навчання.

Його запровадження, окрім іншого, заплановане в межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Наразі відбулося розкриття тендерних пропозицій від компаній, що зголосилися розробити такий реєстр для лікарів Рівне нщини.

Бажання взяти участь у тендерних торгах висловили три компанії зі Львова та Києва. Про це стало відомо під час розкриття тендерних пропозицій, що проходило в приміщенні обласного управління охорони здоров’я у присутності представників цих компаній та журналістів.

За словами голови Комісії з відбору консультантів, робіт та неконсультативних послуг, першого заступника голови Рівне нської ОДА Юрія Приварського, назва фірми-переможця стане відомою лише через півтора місяця.

«Процедура торгів за правилами Світового банку суттєво відрізняється від звичних для України тендерних закупівель. Адже враховується не лише найнижча ціна, але й кваліфікація фірми, що надає пропозицію. Крім того, комісія може уточнювати ті чи інші аспекти. Тому Світовий банк надає півторамісячний термін для того, аби комісія оцінила кожну пропозицію та спрямувала звіт з оцінки на погодження», - розповів Юрій Приварський.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Рівне нської ОДА Юрій Осіпчук наголошує на перевагах впровадження електронного реєстру.

«Проект Світового банку направлений на покращення лікування хвороб систем кровообігу, а тому технічне завдання прописане, в першу чергу, саме для обліку хворих цієї категорії. Однак наші консультанти розробили завдання таким чином, що після завершення реалізації проекту область матиме змогу розширити параметри обліку і обсяг даних, отримає повноцінну «електронну картку пацієнта», - розповідає Юрій Осіпчук.

Робочу версію електронного реєстру хворих на серцево-судинні захворювання, груп ризику та навчання планують запустити вже до кінця 2017 року.

Нагадаємо, що Рівне нщина є однією з 8 областей України, де реалізовується проект з реформування системи охорони здоров'я за кошти Світового банку. В Рівне нський області цей субпроект направлений на покращення лікування хвороб систем кровообігу.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.