Співробітники Костопільського відділу поліції в обідню пору в райцентрі зупинили автомобіль марки «Mercedes-Benz Sprinter» під керуванням 35-річного місцевого жителя, який перевозив два кубічних метрів деревини породи дуб без будь-яких документів.

Як пояснив водій, він виконував замовлення по перевезенню дров для 45-річного костопільчанина. Автомобіль і лісопродукцію вилучили, а за фактом крадіжки слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування правоохоронці отримали оперативну інформацію щодо можливого місця зберігання викраденої деревини в одному з гаражних приміщень на території Пісківської сільської ради Костопільського району. На підставі ухвали суду під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські на території господарства, що належить 45-річного костопільчанину, виявили та вилучили майже десять кубів лісопродукції: 66 колод дуба та 32 — ясена.

Як пояснив власник господарства, він купив деревину на дрова. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконної порубки лісу, а також походження вилученої деревини.

Досудове розслідування триває.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.