Третій та четвертий енергоблоки Хмельницької АЕС таки добудують. Тепер вже остаточно. Таке рішення прийняв міністр палива та енергетики Юрій Продан. Чиновник заявив, на цей крок пішов рішуче. Після того як оглянув площадки блоків. Каже, вони готові до експлуатації. Потрібен лише косметичний ремонт. І гайда до роботи. А як триватимуть ремонтні роботи перевірить самостійно. Через півтора місяці. Тоді він знову навідається на ХАЕС.

За тиждень на третьому енергоблоці Хмельницької АЕС закипить робота. Тут почнуть готувати майданчик для будівництва майбутнього енергоблока. Міністр палива та енергетики України особисто перевірив майданчик під забудову. Висновок - задовільний. Споруда готова до будівництва. Юрій Продан каже, перед тим як розпочнуть будувати блок, потрібно провести ще чимало підготовчої роботи. Це - техніко-економічне обгрунтування та громадські слухання.

Президент НАЕК "Енергоатом" запевнив, що гроші на будівництво енергоблока є. Адже на розвиток ядерної енергетики, в бюджеті на 2009 рік коштів закладено в чотири рази більше ніж цьогоріч.

Окрім будівництва енергоблоків, високопосадовці обговорили і питання видобутку в Україні власного палива для атомних станцій. Міністр обіцяє, до 2015 року енергоблоки Українських атомних станцій повністю забезпечать власним ураном. Адже в рік будуть видобувати півтори тисячі тонн цього палива.