Львівське сміття добралося і до Рівного? Після трагічного випадку на Грибовицькому полігоні, коли під завалами сміття загинули люди, з'явилася інформація, що відходи зі Львова вивозять у сусідні області, в тому числі й у Рівне.

Рівняни повідомляли, що неодноразово зранку та вночі бачили, як на місцевий полігон заїжджали вантажні автомобілі, припускають, саме з львівськими відходами. Чи справді це так - дізнавалися журналісти Першого місцевого.

Так, 25 листопада рівняни розповіли, що бачили, як гори сміття перевантажували з одних "фур" на інші. Припускають, ці автомобілі й прямують на сміттєзвалище, на території одного з приватних підприємств Рівного. Кажуть, що спостерігали таку картину не вперше.

pic Перевантаження сміття застали й журналісти "Рівне 1". Щоправда, їм тут точно були не раді. Як тільки працівники підприємства побачили знімальну групу — відразу повідомили керівництво.

pic Сам ж керівник підприємства пояснив, що вивозять власні відходи. Чому їх так багато , контейнери, з яких, начебто, забрали сміття, не порожні, та для чого відходи перевантажують з одного автомобіля на інший — він не пояснив. Мовляв, все це неправда.

- Ми транспортна організація і власні відходи вивозимо своїми силами. Це вийшло накопичення, бо були поламані трактори. Тому сьогодні вивезли дві машини, - пояснив Микола Ривчук.

pic Працівники цього підприємства ж розповіли, що "фури" підприємства їхали зі Львова і десь хтось здав. Один "МАЗ" завезли, бо сміття не пускають, а завантаження наступного саме й застали журналісти.

pic Рівне нські ж чиновники запевняють, що львівське сміття на місцевий полігон вони не возять. Питання ж, чи возять "не вони" - залишається без коментарів.

У свою чергу люди, які на полігоні збирають макулатуру та склотару, теж кажуть, що на нього завозять львівське сміття, зазвичай у темну пору.

pic Нагадаємо, раніше була інформація, що львівське сміття завозять на київське, чернігівське, луцьке сміттєві полігони. Офіційного ж підтвердження цьому наразі немає. Тому не виключено, що й рівненське сміттєзвалище поповнило цей список.

pic