Учора, 24 листопада, близько 16-ї години до поліцейських Здолбунова звернулася розгублена мати та заявила, що за її десятирічну доньку вимагали викуп і погрожували, якщо не заплатить, дитину живою не побачить. Правоохоронцям знадобились лічені години, аби встановити особу та розшукати зловмисника.

Вимагачем виявився 22-річний місцевий мешканець, який зрозумів, що накоїв, лише після того, як протверезів. На очі захмелілого чоловіка того дня потрапила школярка, яка йшла вулицею та розмовляла по телефону. У затуманеній алкоголем голові і визрів «геніальний», на його думку, план. Він силоміць відібрав у дівчинки мобільний телефон та наказав їй іти попереду. При цьому чоловік розпитував у неї, хто є вдома та з ким живе.

Потім незнайомець наказав дитині зателефонувати матері, але поспілкуватися з нею не дозволив. Вихопив телефон і почав погрожувати: «Хочеш побачити доньку живою та неушкодженою — плати дві тисячі гривень». У жінки не було такої суми, тому в результаті погодився на 300 гривень. Коли підійшли до під’їзду, захмелілий вимагач по телефону заявив згорьованій матері: «Зараз мала підніметься, передаси через неї гроші і вона буде вільна».

Звичайно, коли перелякана дитина зайшла додому, мати не відпустила її до вимагача, а викликала поліцію. Правоохоронці затримали зловмисника, який, як з’ясувалося, вже мав проблеми із Законом.

Молодику повідомили про підозру у скоєних кримінальних правопорушеннях за частиною 1 статті 186 (грабіж) та за частиною 2 статті 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Тепер за скоєне йому загрожує до семи років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.