З суперечками, плакатами та дітьми обговорбвали на засіланні сесії Рівненської міськради скандальне питання приватизації гуртожику на вулиці Небесної сотні.

Мешканці переконують - він не аварійний, як аргумент наводять те, що юридичних підтверджень цьому немає і вже найблтижчим часом буде висновок проектної організації, яка вивчає його стан.

Тому просять дозволити приватизувати їм кімнати вже, а не чекати допоки випаде сніг і будівлю затоплять.

- Ви будете допомагати черпати мені воду з кімнати?, - звертається мешканка гуртожитку Юлія до депутатів.

А також додає, що міський голова заявляв про те, що гуртожиток взагалі можна продати.

На це мер Рівного Володимир Хомко сказав, що він і не проти продажу гуртожитку, але немає законних підстав. Мовляв, все треба робити відповідно до закону - буде висновок організпації, депутати - проголосують.

Втім мешканці кажуть, що для них кожен день має значення і ремонтні роботи, які проводяться поруч із будівлею гуртожитку, можуть його зруйнувати.

У результаті обговорення депутати вирішили все ж прийняти рішення щодо надання дозволу на приватизацію кімнат, щоправда воно набуде чинності лише, коли з'являться документи проектної організації.

Нагадаємо, мешканці вже не вперше приходять на сесію із плакатами, щоб переконати депутатів дозволити їм приватизувати кімнати.