“Ангел під колесами”... Сльози, фото загиблої 15-річної Ірини Омельковець у весільній сукні в труні, плакати, заклики, суперечки та плутанина в аргументах... Так в апеляційному суді Рівненської області сьогодні розглядали апеляційну скаргу за позовом водія авто Анатолія Гризовського, який за версією слідства, підтвердженою у суді першої інстанції, будучи напідпитку збив на смерть дівчину. Розслідування і судові розгляди справи тривають вже півтора року.

Так, вночі 1 червня 2015 року в селі Тинне, Сарненського трапилася смертельна ДТП. Водій автомобіля «Опель – Віваро» наїхав на двох пішоходів - 16-річну рівнянку та на рік молодшого її товариша. Дівчина приїхала з Рівного на вихідні до рідних. За інформацією правоохоронців, водій виїхав на праве узбіччя, де й врізався у підлітків. Від отриманих травм дівчина померла на місці пригоди ще до приїзду медиків. А під час досудового розслідування встановили, що мікроавтобусом керував 32-річний мешканець Тинного Анатолій Гризовський. Хоча сам він це заперечує, мовляв, у ту ніч авто керувала його подруга Марина Одарчук.

Досудове розслідування тривало 9 місяців. У результаті суд першої інстанції виніс рішення про позбавлення волі Анатолія на 7 років. Втім, він із таким рішенням не погоджується.

pic Сама ж Марина Одарчук зазначається свідком у справі. За її словами, у ту ніч за кермом був саме Гризовський. За версією слідства, підтверджують її свідчення й інші докази, які зібрали під час розслідування. Адже як на кермі, так і на сидінні зі сторони водія знайшли відбитки саме Гризовського, а не Одарчук. Батьки Ірини також переконані, що в ніч смертельного ДТП за кермом був саме Анатолій Гризовський, який їхав разом із своєю подругою напідбитку. Тому рішення суду першої інстанції родичі загиблої вважають справедливим.

Мама дівчини Галина Омельковець зі слізьми на очах у судовому залі розповідає про події тієї ночі та що відбувалося після аварії.

- До мене приходили родичі Анатолія і ніхто навіть не вибачився та не поспівчував, лише розповідали, що він не винен. Від них я не почула людського каяття... Я неодноразово зверталася до слідчого під час розслідування і просила справедливості. Натомість досудове слідство затягували. Ми ловили слідчого у справі, бо він постійно розповідав, що зайнятий. Досудове розслідування тривало майже 9 місяців. Нині ця справа тягнеться вже півтора року, - каже Галина Омельковець.

pic Окрім того, родичі загиблої нагадують, що свого часу водій відмовився сприяти у проведенні досудового слідства та проходити детектор брехні. На це адвокат заявив, мовляв, пізніше він погодився. Та й взагалі переконує, що за кермом була жінка і саме вона й збила дівчину.

pic Тому відповідь на головне питання – хто ж був за кермом мікроавтобуса під час смертельної аварії у родичів загиблої і в водія авто, якого в цьому звинувачують своя.Та й частина свідків говорить, що за кермом зловісного бусу був чоловік, інші – що жінка.

За ким правда — продовжуватимуть встановлювати. Адже прокурор у справі попросив перерву, щоб перевірити всі матеріали та докази у справі. Суд задовільнив клопотання. Відтак наступне засідання відбудеться 6 грудня о 12.30 в апеляційному суді Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Водій, який збив насмерть 15-річну рівнянку, оскаржує вирок суду [ФОТО]