(*16 листопада відзначається День працівників радіо, телебачення та зв'язку України.*)

Це професійне свято всіх тих, хто пов'язаний зі сферою мас медіа. Всі ми знаємо, якщо володієш інформацією - володієш світом.

Історія свята розпочалася ще 16 листопада 1924 року, коли у Харкові в ефір вийшла перша в Україні радіопрограма. З того часу цей день став професійним святом журналістів та працівників сфери радіо. Нині ж до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і таких важливих на сьогодні мереж інтернет-зв'язку.

В наш час галузь зв'язку та сфера інформатизації України налічує більше тисячі операторів зв'язку, 500 інтернет-провайдерів, 15 тисяч відділень поштового зв'язку, 10 профільних вищих навчальних закладів, які щорічно готують близько 30 тисяч фахівців у сфері телекомунікацій, понад 10 науково-дослідних і проектних інститутів. Завдяки роботі 250 тисяч працівників галузі зв'язку та інформатизації України скорочуються відстані між містами і людьми, розповсюджується не тільки інформація, але і духовно-етичні цінності.

На сьогодні частина недержавного сектору телебачення і радіомовлення в теле-радіо-інформаційному просторі України перевищує 96%. У країні працюють сотні приватних і муніципальних телерадіокомпаній. В системі Держкомітету телебачення і радіомовлення України функціонують 24 обласних державних телерадіокомпанії.

Нині в Україні близько 12 млн абонентів фіксованого телефонного зв'язку, більше 40 млн (86% населення країни) абонентів мобільного зв'язку, державне телебачення може дивитися 94,5% населення, послугами Інтернет користується близько 8,5 млн жителів України, кількість веб-сайтів досягла 32 тис.

Тож вітаємо працівників телебачення, радіо та зв'язку і зичимо професійних успіхів!